Candida Schimmel

Wat is Candida schimmel

Candida is een schimmelinfectie die veroorzaakt wordt door gistachtige schimmels. Een gist die vaak bij de mens wordt aangetroffen is de Candida albicans. Deze gist is bij vrijwel iedereen aanwezig als een normale bewoner van de huid, de mond, de darm en de vagina en vormt met de daar aanwezige bacteriën een zeker evenwicht.
Door diverse factoren kan deze gist draden gaan vormen. Vanaf dat moment spreekt men van een schimmel. Dit kan gebeuren onder invloed van medicatie (antibiotica), bij zwakte van het immuunsysteem of bijvoorbeeld door de aanwezigheid van parasieten.

In sommige gevallen is een Candida schimmelinfectie zeer hardnekkig en steekt steeds opnieuw de kop op. Het kan heel vervelend zijn en vaak terugkomen. Een Candida infectie is een veel voorkomend en onderschat probleem dat verantwoordelijk kan zijn voor maanden tot zelfs jaren van chronische klachten en ziektes.

Waarom komt Candida de laatste 60 jaar veelvuldig voor.

Onze aarde heeft tal van ongedierte, bacteriën, parasieten en schimmels. Alle dienen om deze wereld schoon en opgeruimd te houden. Niks meer niks minder of om je zorgen over te maken.
De mens kent zo´n 200 schimmels waarbij de candida de bekendste is. Het is juist deze schimmel die zorgt dat onze darmen netjes hun werk kunnen doen om te kunnen fermenteren.  Ze  doen dat in een leefomgeving van een bepaalde zuurgraad waardoor de schimmels goed beteugeld worden en niet uitgroeien tot een kolonie. Het is juist deze zuurgraad die door te veel suikergebruik en stress ook op andere plekken voorkomt. Door stress en kleine infecties in de darmen komt candida in het bloed en nesteld zich op die zure plekken. Candida zal de omgeving waar deze nestelt aantasten netzo als dat bij Nagels en Vagina gebeurd. Daar waar Candida zichtbaar is kan het bestreden worden omdat de onderliggende cellen zuurstof kunnen ontvangen via de huid. Is het lichaam afhankelijk van zuurstof via het bloed dan zal de Candida door het lichaam worden ingekapseld. (tumor vorming). De inkapseling wordt gedaan met lichaamscellen die zonder zuurstof kunnen leven en hun eigen controlle krijgen. Deze eigen controlle is nodig om de gecontroleerde celgroei die de normale cellen hebben te draag is om je tegen candida te beschermen. Candida kan zich razendsnel aanpassen aan zijn omgeving, om daarop te kunnen reageren is een cel nodig die zich als een schil om de candida kan vormen om verdere schade te voorkomen. zowel deze vrije cellen als candida kunnen zonder zuurstof leven.

Groente en fruit  dat kan schimmelen heeft een stofje bij zich genaamd Salvestrol Dit stofje geeft een natuurlijke bescherming tegen wel 200 verschillende soorten schimmels. Door het eten van deze groente en rode fruit soorten krijgen we genoeg Salvestrol binnen om ons lichaam tegen Candida schimmels te beschermen.
Het stofje zorgt er voor dat nieuwe lichaamcellen gezond kunnen groeien zonder dat ze door de schimmel worden aangetast.
60 jaar geleden is er besloten door onze voedingsdeskundige, die gesteund worden door wet en vergunningen om een hogere productie van groente en fruit te bewerkstelligen. Door het spuiten van insecticiden en anti schimmel preparaten worden groenten en fruit beschermd. Door deze bescherming zullen de vruchten en groentes niet de stof salvestrol gaan aanmaken voor hun eigen natuurlijke bescherming tegen schimmels.
Je ziet dus ook dat sinds 60 jaar immuun ziektes een epidemische vorm aan gaan nemen, stomweg omdat we niet genoeg natuurlijke bouwstoffen en de plant eigen schimmel bescherming binnenkrijgen.
Momenteel zie je de bio winkels als paddenstoelen uit de grond komen, alwaar men onbespotte groente kan kopen tegen een hogere prijs dan in de supermarkt. Is het niet de taak van onze overheid om goede voeding overal te kunnen kopen?

Candida ontstaat door verschillende oorzaken:

Teveel eten van gefabriceerd voedsel (de suikers in deze voeding voeden de schimmel)
Het innemen van antibiotica, anticonceptiepillen en steroïden
Overmatige blootstelling aan metaal, pesticiden en andere gifstoffen uit de omgeving
Het drinken van gechloreerd water
Langdurige stresssituaties (vanwege het disfunctioneren van het immuunsysteem)
Candida heeft niet alleen effect op de plaatsen waar de schimmel zich bevindt; het heeft effect op de complete gezondheid.

Candida geeft de volgende verschijnselen

Hiernaast staan de veel voorkomende verschijnselen waneer men geinfecteerd is met een Candida schimmel.
De symptomen van Candida zijn dus erg gevarieerd. Dit komt omdat de schimmelinfectie vele systemen in het lichaam aanspreekt en door de verschillende zuur levels van de verschillende organen zich kan aanpassen.

  • Spijsverteringsstelsel (mond tot anus)
  • Hart- en bloedvatenstelsel (hart, bloedvaten, bloed)
  • Ademhalingsstelsel (neus, luchtpijp, longen)
  • Hormoonstelsel (hypothalamus, hypofyse, schildklier, alvleesklier en bijnieren)
  • Zenuwstelsel (hersenen, ruggenmerg, zenuwen)
  • Uitscheidingsstelsel (nieren, ureters, blaas, uretha)
  • Voortplantingsstelsel (geslachtsorganen, baarmoeder)
  • Immuunsysteem

Hoe kunnen we candida genezen.

Candida-infecties zijn te behandelen met natuurlijke middelen, die samengesteld zijn uit plantenextracten met een antischimmel, antimicrobiële en antiparasitaire werking. Enkele voorbeelden hiervan zijn caprylzuur, grapefruitzaad extract, knof­look extract, Pau d' Arco, Papaja of combinaties hiervan. Voor een krachtige werking dienen deze extracten op de werkzame stoffen gestandaardiseerd te zijn. Het voordeel van deze extracten is dat ze de Candida aanpakken, zonder daarbij de gezonde darmflora aan te tasten. Ondersteuning met een krachtig probioticum met meerdere soorten melkzuurbacteriën versterkt de werking van het natuurlijke middel en zorgt ervoor dat Candida Albicans minder kans heeft om zich te vermenigvuldigen en zich aan de darm te hechten.

Om van een Candida schimmelinfectie af te komen dienen onderstaande stappen tegelijkertijd te worden uitgevoerd. Deze natuurlijke aanpak is een beproefd recept uit de natuurgeneeskundige praktijk en heeft tot doel om de Candida onder controle te krijgen en de natuurlijke balans van het lichaam te herstellen. Zie het als een soort van kuur die je gaat volgen gedurende een bepaalde tijd. Het aanpassen van de voeding en de natuurlijke middelen gaan daarbij hand in hand. Ze hebben elkaar nodig om de balans in het lichaam te herstellen en de Candida te verdringen. 

In dit kader beperken we ons tot natuurlijke middelen die zich in de natuurgeneeskundige praktijk al langdurig bewezen hebben. Voor reguliere medicijnen verwijzen we je naar je huisarts. Wanneer reguliere schimmeldodende middelen worden gebruikt (bv Nystatine), zijn de schimmels na een paar dagen meestal verdwenen. Ze zullen echter weer terugkomen en daarom is het aan te raden om dit te voorkomen met probiotica en natuurlijke middelen in combinatie met een aanpassing van de voeding.

Hoe Candida te voorkomen.
De laatste jaren heeft men ontdekt dat een verzuurd lichaam een slechte gezondheid geeft. Ik zie dat er allerlei alkalische diëten om de zuurgraad van het lichaam naar een waarde van PH 7.4 te brengen. Je kunt vele manieren vinden om alkalisch te eten en te drinken. Later ga ik hier dieper op in en geef aan wat verzuurd werkt en wat alkalisch werkt. Door Je lichaam niet te verzuren zal de Candida schimmel geen kans krijgen en alleen in je darmen aanwezig zijn om zijn natuurlijke werking te doen. Het huidige water wat uit onze kraan komt is lager dan 7.4 en is ongeschikt om je lichaam alkalisch te verhogen. Hiervoor zijn dure apparaten nodig om water te ioniseren. Ik ben een voorstander van natuurlijke middelen. Vroeger hadden we niet de techniek maar hadden we ook niet de ziektes die we nu hebben.
Per symptoom zal ik aangeven hoe de verschillende symptomen kunnen worden genezen door de oorzaak weg te nemen.
Zelf ben ik gaan onderzoeken waarom een verzuurt lichaam de oorzaak van allerlei symptomen kan zijn. Samen met andere onderzoeken ben ik tot de conclusie gekomen dat alle symptomen die door Candida worden veroorzaakt te genezen zijn. Hoe? Haal de oorzaak weg en het lichaam zal razendsnel weer gezond worden. Geef je lichaam rust en gezonde voeding en zorg er voor dat je niet weer terugvalt naar je vroegere leefgewoontes en voedingspatronen.