Hart & vaatziekten
AANMELDENWachtwoord Vergeten

Hart en vaatziekten een andere oorzaak

De huidige kennis van hart en vaatziekte wordt gezocht bij een te hoog cholesterol, te veel eten en te weinig bewegen. Ik ben zelf getroffen door een angina pectoris. De dokter wist mij te vertellen dat ik een natuurlijke vernauwing had in een van mijn kransslagaders die met de leeftijd nauwer is geworden. Gelijk dat hij dat zei ging er een lampje branden. Mijn hele leven had ik al een te hoge bloeddruk. Op mijn 18e was ik zelfs top atleet en voelde me altijd zonder conditie. Als kind kon ik amper 2 km hartlopen, te laat van huis, Ik heb vaak de volgende bus moeten afwachten.

Nooit heeft een dokter naar me hart gekeken. Door de natuurlijke vernauwing was mijn bloeddruk altijd te hoog. Ik was gek op drop en ik dronk weinig water gedurende de dag. Na ruim 40 jaar lag ik daar op de operatie tafel en begon eens na te denken wat me nieuwe mogelijkheden zouden kunnen worden. Me teleurstelling was groot, bij het verlaten van het ziekenhuis had ik 16 verschillende medicijnen nodig. Ik was niet meer vooruit te branden, Naar een jaar had ik het wel gezien. Vrienden en kennissen die ook enkele stands hadden gekregen. Waren weer volop in beweging en ik was meer een dood vogeltje. Ik begon me af te vragen waarvoor al die medicijnen zo lang moest slikken, at ik verkeerd?, had ik een andere leefgewoonte?, bewoog ik wel genoeg en was ik eigenlijk wel genezen?

Toeval bestaat niet maar een goede kennis in de Chinese geneeskunde stuurde op dat zelfde moment mij een dieet tegen de Candida schimmel.

Ik dacht, "baat het niet dan schaadt het niet.nl" ,en ben er ook maar eens mee begonnen en voelde me naar 3 weken een stuk beter. De energie begon te stromen. Me bloedsuiker dook naar beneden, me bloeddruk werd zelfs te laag en me gewicht was met 7 kg verminderd. De resultaten van de bloedtest in het ziekenhuis waren eigenlijk perfect, maar wegens mijn diabetes is het beter om een lagere bloeddruk te hebben. De dokter vraagt je niet of je iets veranderd hebt in je dagelijkse voeding. Ja, mijn gewicht was naar beneden en het was logisch dat daarmee alle bloedwaardes te verklaren waren. Ik ging eenigzins blij naar huis. Ik had me lichaam onder controle of begon ik zijn symptomen te begrijpen?

Intussen ben ik 22 kg afgevallen en voel me energiek en ben vrolijk. Ik heb zin om nieuwe dingen te ondernemen, ook mijn sexdrive is beter dan het de laatste 20 jaar was. En het belangrijkste, ik ben al jaren zonder medicijnen. De afgelopen jaren heb ik dag en nacht gestudeerd en onderzocht waarom hart en vaat ziektes ontstaan. Ik kwam er al snel achter dat alle ziektes een de zelfde oorzaak hadden en eigenlijk onze ziektes symptomen zijn van een verwaarloosd lichaam. Hoe? <Lees Veder>