Water als medicijn
AANMELDENWachtwoord Vergeten

Ziektes verwijnen door het drinken van voldoende water

Een pijntjes in ons lichaam wordt veroorzaakt door een verhoogte zuurgraad op de pijnlijke plek.
Normaal gesprokken zal het bloed, dat bestaat uit een ruime hoeveelheid water, langs de cellen  stromen. Door de chemische en het elechtriche potineel tussen het water en de cellen en werking van zout en zoet zal wat water binnengaan en de waterstofmoleculen (zuur) naar buiten brengen. Water wast het zuur uit de cel en maakt het binnenste van de cel basisch. Bij een gezond lichaam hebben we een gemiddelde PH van 7,4.
Bij deze PH bereiken we een optimale werking van de enzymen binnenin de cel en daarmee de gezondheidsbevorderende basische toestand van de cel.

Wanneer de zuurgraad van het bloed en daarmee ook dat van het lichaam lager wordt, ontstaat er ophoping van zuur en schade aan de cellen. Je kunt dat vergelijken met cola die roest oplost, wanneer een bout is vastgeroest. Uitwerpselen van vogels op monumenten waardoor details vervagen van ornementen.

Het DNA in de celkern is basisch en is, net als bij de monumenten en de werking van Cola ook gevoelig voor de aantastende effecten van zuur.
Onze nieren zuiveren de overtollige waterstofionen uit het bloed. deze zijn verantwoordelijk voor het maken van het zuur en worden via de urine uitgeplast. Hoe meer urine er wordt geproduceerd, des te makkelijker kan het lichaam zich basisch houden.
Daarom is heldere urine een teken van doelmatig zuurreiniging. En bij donkere of zelfs oranje urine betekent dat een onheilspellend teken van een zuurophoping in het lichaam.
Door te weinig water te drinken en dus te weinig urineren en zal het lichaam ernstige gaan verzuren en beschadigingen oplopen.

De hersens zijn beter beschermd tegen een zuurophoping omdat zij altijd voorrang krijgen in de voorziening bij het krijgen van water. De hersens kunnen slechts 1% verschil van water verdragen en zullen overal uit het lichaam water vandaan trekken, zelfs uit botten en gewrichten (artritis)
Bij langdurige uitdroging worden de hersenen echter ook door zuur beschadigd en kunnen ziektes als Diabetes, Altzheimer, MS en Parkison ontstaan. Beginnende symptomen zijn stekende hoofdpijn, aderverkalking, te hoog cholesterol.

Veel voorkomende ziektes zijn.

 • Brandend Maagzuur of maagpijn
 • Hernia Diafragmatica ( scheurtje in het middenrif )
 • Boulimia (eetstoornis)
 • Dikke darm ontsteking
 • Hoofdpijn en Migrane
 • Reumatische gewrichtspijn
 • Lage rugpijn
 • Artrose
 • Obesitas ( overgewicht)
 • Verhoogd LDL Cholesterol
 • Verhoogd triglyceriden
 • Vorming van Plaques van cholesterol in de (slag)aderen
 • Trombose van de kransslagaderen
 • Osteoporose (botontkalking)
 • Hartfalen
 • Herhaalde beroertes
 • (Jeugd)Diabetes
 • Ziekte van Alzheimer
 • Multiple Sclerose (MS)
 • Amyotrofische Lateraal Sclerose (ALS)
 • Spierdystrofie
 • Ziekte van Parkison
 • Sclerodermie (verharding van bindweefsel)
 • Kanker
 • AIDS

Het blijkt dus en is inmiddels wetenschappelijk aangetoond dat degenererende aandoeningen van het lichaam eenvoudig en op een natuurlijke mannier met water drinken voorkomen en genezen kunnen worden.

Obesitas Overgewicht of te weinig gewicht
Om gewicht kwijt te raken of aan te komen is discipline en doorzettingsvermogen nodig. Voor het verwijderen van vele kilos overtollig vet is een traag proces en kan zonder gevaar voor je gezondheid worden uitgevoerd.
Begin je zelf in te beelden hoe je lichaam er met minder of meer kilos zal uitzien. Sla dat beeld op in je onbewuste. Programmeer jezelf dus met het ideale beeld dat je wilt bereiken. Telkens als je in de spiegel kijk of als je weer eens iets wilt eten of drinken, zeg dan hardop tegen je zelf. Ik wil maatje …… hebben.
Ik zelf kan je zeggen, het voelt geweldig om van maat XXL naar M/L te gaan. Het kost je alleen een nieuwe garderobe.
Er zijn twee algemene gevoelens, een van honger en een van dorst. Ze ontstaan beide in het zelfde gebied en wordt opgewekt door histamine. We verwarren deze signalen nogal makkelijk, we denken dat we honger hebben maar in werkelijkheid hebben we dorst.
Wanneer je een droge mond krijgen hebben we pas het gevoel van te moeten drinken. Eigenlijk ben je al te laat, het is een beginstadium van uitdroging.

De beste mannier het hongergevoel te onderscheiden is door een half uur voor het eten een glas water te drinken. Wanneer je dan na een half uur nog steeds een honger gevoel hebt, kan je wat eten. Wij mensen hebben het tegenwoordig omgedraaid, eten ons eerst vol en gaan dan pas water drinken.

Zwaarlijvige mensen eten voedsel om de aanvankelijke vraag van histamine naar water te bevredigen. Voedsel smaakt nu eenmaal lekkerder dan water!!!
Water is meer doeltreffender en sneller effectief om aan het honger gevoel te beantwoorden. Het voedsel geeft ons alleen maar suikers die we gebruiken om energie voor de hersensfuncties te maken. We eten echter 5 keer te veel dan nodig is voor de totale behoefde van de hersenen. 20% worden omgezet naar vetcellen.
Hoe meer we eten, hoe meer suikers er dus wordt omgezet naar vet. Terwijl het lichaam al die tijd water wil om Hydro-elektriciteit te maken om de hersenen en organen van energie te voorzien.

In de loop van de tijd kan dit proces van reactie van histarnine op uitdroging van het lichaam of op mentale en sociale stress, de basis worden van te veel eten. Terwijl het lichaam eigenlijk alleen maar water nodig heeft.
Vandaar dat uitdroging van het lichaam aan de basis staat van overgewicht, hetgeen vaak kan leiden tot een hoge bloeddruk, cholesterol verhoging en diabetes. Diabetes is dus niet de oorzaak van overgewicht.

Doordat de hoeveelheid water die we drinken toeneemt, zal uit zich zelf de hoeveelheid vet doen verminderen.
Je kunt tussen de 4 en 7 kg in drie weken tijd kwijt raken.
Het gewichtsverlies komt uit de verzamelde oedeem dat in het weefsel ligt opgeslagen voor de watervoorziening van de vitale cellen. Ga daarbij ook nog eens aan de wandel(len) en je zult daardoor de enzymen voor de vetverbranding activeren. Dus een nog hogere vetverbranding en een betere verdeling over het hele lichaam.

Gewichtsverlies door de juiste verzadiging van het lichaam met water, wat extra zout en lichaamsbeweging is te verkiezen boven een drastisch dieet. Een dieet geeft het lichaam een onevenwichtig opname van voedingsstoffen die aanleiding geeft voor allerlei gebreksziekten.

Diabetes is dus eenvoudig te verklaren, de voedselindustrie maakt hoofdzakelijk reclame voor fastfood en water is vervangen door frisdranken en omdat daar te veel suikers inzitten, drinken we frisdranken die verzadigd zijn van aspartaam. Dit middeltje zorgt er voor dat er verkeerde signalen in je hersens worden afgegeven en er eetstoornissen optreden. Het gevoel naar meer eten en zoetigheid wordt daarmee versterkt.
Elke vorm vorm van zoetigheid die door de tong wordt opgevangen, zal de alvleesklier stimuleren tot het aanmaken van insuline. Insuline is een gewichtsvermeerderend (anabool) hormoon. Het zorgt er voor dat vetcellen zoals suiker en koolhydraten uit het eten worden omgezet in vet.

Wanneer het lichaam uitdroogt raakt en zijn watervoorraad moet vergroten kan dit alleen  wanneer er voldoende zout aanwezig om de hoeveel water buiten de cellen vast te houden. Bij uitdroging haalt het lichaam zout uit het voedsel wat we eten. De drang naar zout is du een reden om meer te gaan eten. Door uitdroging zal de PH in bepaalde plaatsen in het lichaam verlagen. De zure omgeving op deze plaatsen zorgen voor veel pijn. Denk maar aan bijtend zuur. Dus wanneer je dat gevoel krijg bedenk dan dat je al ver bent uitgedroogd.

Uitdroging brengt ook schade aan de lever. Het is het centrum van ontgiften van de chemische bijproducten van het lichaam. Wanneer de lever uitdroogt zal de kans groot worden dat de gal stenen die door de jaren zijn ontstaan door verkeerde en te veel voeding zullen verharden. Deze gal stenen worden een verstopping voor de lever en gal kanalen. In de loop de jaren kunnen door de uitdroging wel meer dan 2000 stenen zich vormen. Door een voordurende uitdroging zal de Candida schimmel zich in de lever gaan nestelen. Samen met stress en nog meer zuurmakende dranken en voedsel zal de candidaschimmel  tal van ziektes ter weeg brengen.  Het is daarom ook zaak om een gal en lever reiniging te doen om de lever en galblaas weer schoon te krijgen. Er zijn eenvoudige methodes met bitterzout en olijfolie met grapefruit sap om de lever en galblaas in 14 uur te reinigen. Maar het heeft geen enkele zin om dit te beginnen als we niet eerst meer water gaan drinken.
Om de candida schimmel in te perken is het verstandig om elke dag Bak soda te mengen met je water. Deze baksoda is het enige middel dat Candida schimmels dood.

Ik heb zelf maar ook bij andere gezien die een lever en galblaas reiniging deden, binnen 48 uur verlost waren van tal van klachten, incl. artrose, schouder en rug pijnen. Het lichaam is zelf herstelend, ook de hersencellen. Dat betekend dat je overal van kan genezen. Elke type cel heeft zijn eigen levensduur en zal worden op tijd worden vervangen wanneer het de tijd er voor is. Dus ga er niet van uit dat je vandaag gezond gaat leven door meer water te drinken. Dat je morgen al weer beter bent. Ja, pijnen zullen snel verdwijnen, je gezondheid gaat er niet verder van achteruit. Een goed voorbeeld is diabetes, de symptomen zijn meestal in 6 weken tot 3 maanden verdwenen. Het duurt ongeveer 7 maanden totdat alle cellen zijn vervangen die diabetes veroorzaken en misschien nog wel 1,5 jaar totdat elke cel die insuline resistentie had opgebouwd is vervangen.
Cafeïne zorgt ook voor uitdroging van het lichaam. Een kop koffie of thee, een alcoholisch drankje produceert meer urine dat het eigenlijke volume volume van het drankje. Daar komt bij dat het lichaam extra water nodig heeft om de warme drank af te koelen. Daardoor zijn theeverslaafde altijd dorstig.
Iedereen is zich bewust dat een verhoogd cholesterol gehalte een signaal is voor mogelijke ziekten van hart en hersenen door gevolgen van dichtgeslibde (slag)aderen.

Het lichaam heeft een mechanisme dat wanneer het bloed te zuur wordt en daardoor sterk osmotische krachten in het bloed ontwikkeld om meer water uit de cellen te halen, cholesterol aan de celwanden zal gaan kleven. Cholesterol is een soort natuurlijke waterbestendigde klei die, wanneer die in de gaten van de celmembraan wordt gestort, de opbouw van de celmembraan intact houdt en daardoor overmatig waterverlies tegengaat.
Bij chronische uitdroging zullen extra hoeveelheden cholesterol door de levercellen worden geproduceerd. 97% van onze cholesterol wordt gemaakt in de lever. Deze cholesterol wordt door de lever rechtstreeks in het bloed gestort om zo het zelfregulerende vermogen van de cellen om voldoende water binnen te houden in tijd van uitdroging.

Door deze extra cholesterol zal daardoor de celwand ondoordringbaar maken voor water dat van nature een goed verzadigde cel in en uit stroomt. Mede door de verkeerde trans-vetten die we eten zullen deze ook worden ingezet worden wanneer we ons lichaam uitdrogen. Transvetten zijn door ons lichaam gelijk aan cholesterol. Het verschil is dat ze wel blijven plakken maar niet door de cellen kunnen worden afgebroken. Een cel kan daardoor wel 17 keer dikker worden en de celwand is dan te dik en te stug om andere bouwstoffen zoals insuline en water binnen de cel te krijgen. De cel verliest zijn energie omdat hij van de buitenwereld is afgesloten wat voelbaar is in onze spieren.

Dit soort vetten cellen hebben een langere levensduur omdat de de juiste informatie die de celmembraan en zijn DNA afgeeft niet meer getransformeerd kan worden. Omdat het lichaam gebouwd is om zo lang mogelijk te leven, hebben dit soort cellen enige bescherming om niet te worden afgebroken. Het mag duidelijk zijn dat dit de reden is dat bloedsuikers niet voldoende wordt opgenomen en daardoor ook te veel insuline in de bloedstroom achterblijft.

Andere oorzaak van hart en vaatziektes zijn een te hoge bloeddruk en het schurend effect van geconcentreerd bloed op de vaatwand. Het mag duidelijk zijn dat het hier ook gaat dat er te weinig wordt gedronken. Uitdroging van het lichaam gaat om alle cellen van het lichaam dus ook het hart en alle bloedvaten. De pijn in vaten en hart begint met kramp in de kleine bloedvaten en slagaders en later met een volledige afsluiting ervan. De kramp veroorzaakt pijn, als op het zelfde moment water wordt gedronken, zal de kramp verdwijnen en een permanente afsluiting kan daardoor worden voorkomen. Water is het beste medicijn voor dit soort gevallen. Wanneer je dagelijks pijn hebt in je aderen, begin een met 3 glazen water te drinken en binnen de 2 uur zo´n 2 liter. Wel op kamertemperatuur, te koud water veroorzaakt vertraging om dat het lichaam eerst moet gaan opwarmen. Meestal is de pijn verdwenen en daarmee heb je jezelf overtuigd dat je lichaam is uitgedroogd.
Om nu de overmaat aan cholesterol afzetting door de cellen aan de vaatwand te voorkomen, dient men regelmatig een half uur voor het eten een ruime hoeveelheid water te drinken.

Daardoor zullen de cellen in het lichaam goed verzadigd zijn voordat ze geconfronteerd worden met geconcentreerd bloed na het eten. Ook zal er dan genoeg water zijn voor de spijsvertering en de ademhaling, zonder dat er water wordt gehaald uit de bloedcellen en zich daarvoor zich niet hoeven te beschermen met extra cholesterol waarvoor de lever niet extra werk hoeft te leveren.

Bij een regelmatig drinken van water zal dit mechanisme van cholesterol minder nodig zijn. Daardoor zal de productie van cholesterol worden bijgesteld en zal de cholesterolspiegel in het bloed veel lager worden dan voorheen. Het lichaam zal begrijpen dat de bestaande cholesterol bescherming van de cellen en dus de bloedvaten niet langer nodig is en zal de bestaande laag verminderen.

Mensen met gedeeltelijke blokkades van kransslagaderen en slagaderen die geadviseerd zijn om een omleiding of een stand ingreep te laten doen adviseer ik om dagelijks meer water te gaan drinken, geen alcohol en koffie of thee. Ga ochtend en avonds wandelen. Telkens een uur, begin met 20 tot 30 minuten per keer. Doe dat in een rustige omgeving waar je niet wordt gestrest. Voer de tijd geleidelijk op.

Onderzoek heeft aangetoond dat hormoongestuurde, vetverbrandende enzymen naar een uur wandelen geactiveerd worden en daarna 12 uur actief blijven. Dus daarom twee keer per dag wandelen. Wandelen zorgt er ook voor dat de reflex punten op de voet allemaal geactiveerd worden en daardoor de organen beter gaan functioneren. De vermindering van de blokkades nemen snel af en wanneer je jezelf strikt aan het water drinken houdt en minder dierlijke eiwitten en transvetten inneemt zal er na drie maanden nog weinig aan blokkades worden teruggevonden.
Dit is slecht een advies, er zijn vele mensen die alleen de dokter geloven. Maar als ik de keuze zal hebben en die heb ik gehad, ging ik eerst mezelf eens goed informeren wat een medische ingreep inhoud.
Het drinken van 30ml per kg lichaamsgewicht is genoeg om de cellen op de juiste zuurgraad te houden van PH 7,4.
Eens per dag een theelepel ongeraffineerd zeezout gebruiken over groene salades. Dit zorgt dat je alle mineralen binnen krijgt.
Eens per dag een eierdooier, samen met wat vruchtensap of water eten, dit geeft je alle vitaminen en goede cholesterol die je lichaam nodig heeft.

Voor hellend water kan je eens per dag water koken voor ongeveer 20 minuten, giet het in een thermos, waar het 12 uur op temperatuur blijft. Door het koken worden er zuurstof ionen opgenomen door het water. Het water krijgt daardoor een negatieve ORP en alle ziekteverwekkers en andere positieve geladen ongeregeldheden blijven kleven aan dit helende water.
Doe wat verse gember door het water, Gember heeft een verdunnende werking op het bloed.
Drink het water om het half uur steeds een beetje. (Thee slurpen). Het water telt niet mee als water wat je de hele dag drinkt!
Wanneer je medicijnen voor bloeddruk gebruikt pas dan op dat je bloeddruk niet te laag wordt. Met een paar dagen zal de bloeddruk verlagen door het water drinken.

Cholesterol is van levensbelang een te laag cholesterol kan hartkwalen en kanker veroorzaken. Het lichaam maakt zelf van bouwstoffen cholesterol. Het enige oxi-cholesterol wat we binnen krijgen is door vet te heet bakken, beter is om alleen kip, kalkoen en konijn te eten en liefs klaargemaakt in een slow cooker

o.a. van F. Batmangheldj en een beetje van mij (water het goedkoopste medicijn ?)