Cholesterol is GOED voor ons

Vers rauw eigeel bevat meer vitamines en mineralen dan wat voor voedsel dan ook.
Net zoals eiwitten en vetten, is ook cholesterol een waardevolle voedingsstof. Dat weet je misschien niet eens, omdat cholesterol jarenlang zwart gemaakt is geworden.

Natuurlijk cholesterol is zowel onschuldig als onmisbaar; vitamine D en de sekshormonen worden er van gemaakt, 20% van de hersenen is opgebouwd uit cholesterol. Net als een aantal vitamines (zoals B2, B3 en B5), kan je lichaam ook zelf cholesterol maken, maar net als bij vitamines, kun je wel degelijk een tekort aan cholesterol krijgen als je het in onvoldoende mate bouwstoffen via je voeding binnen krijgt.

Een tekort aan cholesterol is vooral slecht voor je lever en je hersenen..
Vooral voor vrouwen is cholesterol erg belangrijk. Bij een tekort aan cholesterol zal je menstruatie heel erg pijnlijk zijn, met stemmingsveranderingen en depressies. Als je regelmatig veel rauw eigeel eet, verloopt je menstruatie probleemloos
.
Cholesterol is zo belangrijk dat je lichaam je als waarschuwing depressief maakt als je er te weinig van binnen krijgt. Hoe lager je cholesterolgehalte, des te depressiever en/of agressiever je wordt. Een hele lading wetenschappelijke onderzoeken heeft aangetoond dat bij mensen die zelfmoord pleegden of dit probeerden, het cholesterolgehalte duidelijk lager dan gemiddeld was.

Ons voedsel moet voldoende cholesterol bevatten. Als we geen cholesterol nodig zouden hebben uit ons voedsel, zouden we ook geen tekorten op kunnen lopen.
Met name vers rauw eigeel, maar ook rauwe vis bevat goede cholesterol. Wees nooit bang dat je teveel cholesterol binnen krijgt, want als het cholesterol uit rauw voedsel betreft, is het altijd goede cholesterol, en dat kan je altijd omzetten in galzuren die je gebruikt voor de vertering van vet. Dus, van goede cholesterol kan je niet teveel eten.

En toch kan beschadigd cholesterol ook levensgevaarlijk zijn, maar alleen waar het gemodificeerd cholesterol betreft, uit bereid voedsel. <lees verder>

Alle cholesterol tabletten onderdrukken de cholesterol, Bekend is dat 50% van diegene die dit soort medicijnen gebruikt een verhoogte kans heeft om kanker te krijgen of last krijgen van hun hart.