Lever en Galblaas reinigen

De leverkuur

Het kan zijn dat je lever extra aandacht nodig heeft. Dit kan bijvoorbeeld gelden voor mensen die veel alcohol of drugs gebruikt hebben, ongezond of teveel gegeten hebben, een gebrek aan energie hebben of zich gewoon niet fit voelen. Als dit het geval is, zou je kunnen overwegen een leverkuur te volgen. Het kan ook zijn dat je gezond leeft en geen klachten hebt en je simpelweg het lichaam wilt ondersteunen bij het reinigen. Ook dit kan een goede reden zijn om een leverkuur te doen.

Voorbereiding

Voordat je begint met je leverreiniging, drink dan 6 dagen lang, minimaal 2 glazen appelsap per dag. De appelsap maakt de stenen zacht als stopverf en kunnen dan makkelijker uit de lever en gal worden verwijderd. Het is aan te raden alvorens een tweedaagse leverkuur te doen eerst parasieten en schimmels te doden. Dit zal het succes van deze kuur ten goede komen en voorkomt dat je je niet lekker gaat voelen tijdens het doen van de kuur. Doodt parasieten en Candida schimmel door MMS en/of BakSoda te doen. Als je het onderhoudsprogramma van de parasietenkuur volgt, ben je altijd klaar om deze leverkuur te doen. Doe deze lever reinigingskuur om de 2 a 3 weken, net zo lang dat er bij de laatste 2 keer geen stenen meer gevonden worden.

Benodigdheden

  • 3 kopjes (1 kopje is 240 ml) water (of vers geperst appel- of grapefruitsap)
  • Bitterzout (Magnesium sulfaat) 4 eetlepels (1 eetlepel is 15 ml)
  • Olijfolie: 1/2 kop (= 120 ml) (lichte olijfolie is makkelijker in te nemen)
  • Verse rode grapefruit of citroen: genoeg om 2/3 kopje (+160 ml) sap van te maken.
  • Ornithine: 4 tot 8 capsules van 500 mg, om er zeker van te zijn dat je goed kan slapen,
    een goed nachtrust geeft een grotere kans op meer stenen.
  • Een grote pot of beker met deksel.
  • Eventueel: een groot plastic rietje: om te helpen het mengsel te drinken.

Uitleg kuur

Kies een dag uit, bijvoorbeeld zaterdag, om de reiniging te doen, zodat je de volgende dag uit kan rusten.
Neem geen medicijnen, vitaminen of andere pillen die je niet perse nodig hebt, geen chocolade of melk produkten, zij kunnen voorkomen dat de reiniging succesvol is.

Dag 1:
Neem een ontbijt en lunch dat geen vet bevat, bijvoorbeeld: Gekookte granen (bijvoorbeeld havermoutpap gekookt met water - geen melk), fruit, fruitsap, brood met jam, honing of appelstroop (geen boter), gepofte of gekookte aardappels of groenten met alleen een beetje zeezout.
Dit zorgt ervoor dat de gal zich opstapelt en er druk in de lever ontstaat. Hoe hoger de druk, des te meer stenen eruit worden geduwd.

14.00 uur:
eet of drink niets meer na twee uur 's middags. Als je je hier niet aan houdt, kan je je later behoorlijk ziek gaan voelen. Maak eventueel het bitterzout vast klaar. Mix 4 eetlepels in 3 kopjes ( 1 kopje is 250 ml) water en schenk dit in een kan. Dit zijn 4 porties van ¾ kopje (=200 ml). Je kunt het eventueel in de koelkast zetten om het koud te maken (om de smaak te verbeteren).

18.00 uur:
drink één portie (¾ kopje) van deze ijskoude oplossing. Als je het nog niet van tevoren had klaargemaakt, meng je nu 1 eetlepel bitterzout in ¾ kopje water. Je mag, al je dat wilt, erna een paar slokjes water drinken om je mond te spoelen.
Zet nu de olijfolie en grapefruit klaar om op kamertemperatuur te komen.

20.00 uur:
drink nogmaals ¾ kopje water met 1 eetlepel bitterzout. Hoewel je niet gegeten hebt sinds 14.00 uur, zal je geen honger hebben. Maak je alvast klaar voor het slapengaan. Bij dit proces is timing uitermate belangrijk.

21.45 uur:
giet een ½ kop (afgepast =125 ml) olijfolie in de literpot met deksel. Pers de grapefruit uit met de hand, verwijder het vruchtvlees met een vork. Zorg dat je minmaal ½ kop sap hebt, meer ( ¾ kop) is beter. Giet dit bij de olijfolie. Sluit de pot goed af en schud stevig totdat het waterig is (dit lukt alleen met vers grapefruitsap of citroen).
Ga nu nog één of meerdere keren naar het toilet, zelfs al wordt het dan wat later voor je drank om 22.00 uur. Zorg echter dat je niet meer dan een15 minuten te laat bent. Anders zal je minder stenen eruit krijgen.

22.00 uur:
drink het olijfolie-grapefruitsap-mengsel. Neem 4 tot 8 Ornithine capsules in met de eerste slokjes om er zeker van te zijn dat je kunt slapen. Je kunt door een groot plastic rietje drinken om het jezelf makkelijker te maken. Het rietje zorgt er voor dat de smaakpupillen op de tong worden gepasseerd.
Neem alles mee naar je slaapkamer als je dat wilt, maar drink het staande op. Drink het geheel binnen 5 minuten op (Max. 15 minuten voor heel oude of zwakke mensen).

Ga nu meteen liggen.
Er komen misschien helemaal geen stenen los als je dit niet doet. Hoe eerder je gaat liggen, des te meer stenen je eruit krijgt. Zodra je de drank op hebt, ga je op je rechterzij liggen met beide benen opgetrokken. Probeer eraan te denken wat er nu in je lever gebeurt. Probeer de eerste 20 minuten of langer heel stil te liggen. Je hebt het gevoel dat je een hele rits galsteentjes als knikkers door je galbuisjes voelt gaan. Je zult geen pijn hebben, want de galbuisjes zijn door het bitterzout geopend. Probeer nu te gaan slapen, hoe eerder je in slaap valt des te meer stenen komen er los.

De volgende ochtend:
(Ongeveer 06:00)
Zodra je wakker wordt, neem je de derde dosis bitterzout.( niet voor 06:00 uur ) Als je misselijk bent of last hebt van verstopping, wacht dan even tot dit wegzakt. Je mag teruggaan naar bed.

Twee uur later:
(Ongeveer 08:00) neem de vierde (en laatste) portie bitterzout. Je mag weer teruggaan naar bed. Afhankelijk hoe je je voelt kan je gaan zitten lezen, maar kijk geen TV, Televisie kijken vergt te veel energie van je op dit moment.

Nog eens twee uur later
mag je weer beginnen met eten. Begin met vruchtensap of groentesap. Eet een half uur later fruit. Een uur daarna mag je weer normaal eten, maar houd het licht. Tegen de middag zal je je weer beter voelen.

Hoe goed heb je het gedaan? Je kunt verwachten dat je 's ochtends diarree hebt. Gebruik een zaklantaarn (of een plastik zeef ) om in het toilet naar galstenen in je stoelgang te zoeken. Zoek vooral naar groene stenen, dat zijn echte galstenen en geen voedselresten. Alleen gal uit de lever is erwtengroen.
Voedselresten zinken, maar galstenen komen boven drijven doordat ze cholesterol bevatten. Tel alle stenen, zowel de groene als de huidkleurige. Er zijn in totaal ongeveer 2000 stenen nodig om voorgoed van allergieën, bursitis, bovenrugpijn af te komen (zie lijst op deze pagina). De eerste leverkuur kan ervoor zorgen dat je er een paar dagen vanaf bent, maar zodra de stenen die daarachter lagen naar voren verplaatsen, kunnen ze je weer dezelfde symptomen geven. ( Dat de pijn tijdelijk wegtrekt of zich verplaatst betekend dat de galstenen zich hebben verplaatst. In 2 a 3 weken bij de volgende reiniging zullen deze waarschijnlijk het lichaam verlaten.

Je kunt de leverreiniging elke twee weken herhalen. Doe nooit een leverreiniging wanneer je koorts of grieperig bent. Als je eenmaal bent begonnen doe dan net zoveel reinigen totdat bij de laatste 2 reinigen er geen stenen meer komen. Daags na de reiniging zullen er nog stenen meekomen met de ontlasting. Deze zijn blijven hangen in de darmen of komen achter uit de lever of galblaas. Ook als bij de eerste reiniging er geen stenen verschijnen, doe er dan minimaal 3, om 100% zeker te zijn dat er inderdaad geen stenen aanwezig zijn.

Het niet afmaken van de kuur zal tot meer pijn of lichamelijke problemen zorgen. Maar eenmaal een schone lever of galblaas is een herboren gevoel.